Sidor

fredag 28 september 2018

Nya tag, vi försöker igen...

Hallå kära läsare!

Oavsett om du är en ny eller återkommande läsare så kan du rätt snabbt se hur extremt oengagerad jag varit i bloggandet. Det kan icke förnekas.

Men nu så ligger jag har i sängen och har dragit på mig årets sjukaste förkylning, och då minsann, då faller man tillbaka in i bloggbubblan. Har nu lagt några timmar av läsande/catching up med mina mindre bloggvänner som Framtida Frihet och Kaizenliv, men såklart även allas våra älskade större bloggare Chansar Mestmiljonarinnan30 och Utdelningsseglaren. Det jag kan konstatera är att man får ett visst sug att knappa ihop en liten update till er läsare efter denna motivations-boost!

Jag har under åren 2017-2018 fått totalt förändra mitt liv ett par gånger, vilket påverkat min aktivitet på bloggen men även på investeringsfronten, tyvärr.
Men jag vet likväl att jag måste fortsätta gneta på om jag vill se att investeringarna ska bära frukt framöver, så får försöka ta tag i det. Jag tar dock viss stolthet i att jag vid ingen tidpunkt behövt sälja av fonder/aktier för konsumtion, det är en regel jag tänker hålla så länge jag bara kan!

En kort sammanfattning om förändringarna jag menar har påverkat för dig som undrar;

- Våren 2017 lämnade jag boet och testade mina egna vingar, ovanligt var väl dock att jag flög 50 mil från familjen och ställdes inför utmaningar man inte får när föräldrarna är ens närmsta granne.
Fram till augusti 2018 flaxade jag på, men med andra ekonomiska förutsättningar såklart, och med nya vänner och kollegor. Investeringarna hamnade helt vid sidan av, istället fokuserade jag på att ha kul och känna på vuxenlivet. Jag var ju bortkopplad från mitt tidigare liv till 95%, och jag hade dessutom pengar varje månad som jag och mina välbetalda kollegor älskade att spendera ihop.
Detta var som ni förstår inte ett vinnande koncept, men ack så kul vi haft. Ångrar det inte, då jag lärt mig enormt mycket men självklart tänker jag ju på hur mitt Avanza hade sett ut om jag valde en annan livsstil.
- Hösten 2018 blev dagen då jag aktivt klev ifrån min "wildfire"-period genom att börja studera civilingenjör. Som ni vet innebär detta ytterligare helomvändningar i mitt liv, vissa mer önskade än andra. Hejdå till ett välbetalt jobb, hejdå till de vänner och kollegor jag precis spenderat 1,5 år med, hejdå till boendet. Istället behöver jag nu omfamna mina nya omständigheter;
- Studentboende och livet därtill
- CSN istället för en saftig lön, kanske det svåraste av allt...Eller nä, högskolematematiken är värre!
- Nya vänner ska hittas, samtidigt som gamla relationer ska fortsätta vårdas.
- Studier?! Minns knappt hur första kvadreringsregeln fungerar och här ska beräknas hyperblar och gud vet vad, ojojoj... Detta kommer kräva en kraftansamling utan dess like för att klara av. Men jag är motiverad och redo, de är dags nu att skaffa mig den utbildning jag så länge drömt om.

Hur som helst, just nu är den mest ologiska perioden att börja ta tag i mitt investerande igen, men jag ska göra det ändå. Fördelen med att umgås med studenter, är att de är snåla och medvetna om sina begränsningar. Det är inte något jag är van vid, snarare motsatsen efter mina senaste år i arbetslivet.
Med detta som hjälp, tror jag mig kunna vända kronorna lite bättre och därför kunna börja spara regelbundet igen.

Månadens köp gjordes något större än vad jag planerar göra framöver, mest för att slå mig själv på käften för att jag inte hållit ett regelbundet sparande när jag egentligen borde gjort det.

1 x Republic Services Inc
3 x NCC B
1 x SCA A
3 x ABB Ltd
18 x Nobina
1 x Volkswagen Pref AG
1000 kr i Aktiespararna Direktavkastning
1000 kr i Didner & Gerge Småbolag

För att avsluta så lägger jag in färska bilder, som jag hoppas kunna hålla månatligt uppdaterade, för att bevisa för mig själv och er, att här görs investeringar trots allt.
Totalt investerat kapital
September (-18) månads utdelningar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar