Sidor

tisdag 2 februari 2016

Min pengamaskin och mina bevakningar!

Jag nämnde tidigare att jag ska vara transparent i mitt sparande och därför tycker jag att det passar sig att jag delar med mig av mina innehav, mina bevakningar och tankar kring dessa men också såklart när köp/sälj sker! Kom ihåg att allt jag skriver är mina egna tankar och reflektioner, jag kommer aldrig ge konkreta tips på vad just DU ska göra, det gäller att utveckla en strategi som funkar för just dig själv! 

Från starten under Januari till slutet på månaden. 

Innehavet som det såg ut 2/2-16.
Såhär ser det alltså ut på mitt Avanza ISK. Jag sitter på 10 st AstraZeneca aktier utöver dessa, men som ligger hos min huvudbank.

Motivering/tankar kring valen av aktier till min Pengamaskin

När jag valt mina aktier så har jag försökt kolla på hur historiken ser ut, dagspriset intresserar mig inte eftersom mina innehav är tänkta att förbli innehav under lång tid. Jag kollar även DA och att utdelningen inte överstiger vinsten. Jag läser på under några dagar vanligtvis innan jag bestämmer mig för om jag fortfarande är sugen eller ej, är jag det så är det ofta en stark kandidat vid nästa köptillfälle!

Nästa investering då?

Jag tittar mycket mot att få upp en bredd i min pengamaskin för att få bort så stor företagsrisk som möjligt men också att få bort branschrisker! Därför är mitt första mål med min Pengamaskin att se till att få in företag inom alla/många olika branscher! Därför vill jag komplettera min Pengamaskin med:

Castellum
Betsson

Båda är stabila, utbredda, utvecklade företag som visar på bra historia och att faktiskt TJÄNAR PENGAR. Castellum är dessutom börsens mest stabila utdelningshöjare! På detta vis täcker jag då in fastighet- och gambling i min portfölj, vilket jag tycker är bra komplement då jag inte har dessa branscher sedan tidigare!

När jag sedan har önskad bredd så kan jag börja jobba på volymerna är tanken, för då har jag redan eliminerat stora företagsrisker/branschrisker! Det är en av många saker jag lärde mig av Nicklas Andersson, Investeraren, när han presenterade sin strategi på en föreläsning jag var på. 

Jag tänker lägga upp ett inlägg om min "sparstrategi" och mitt upplägg kring hur jag månadssparar helt enkelt. Detta kommer troligen upp i helgen! 

4 kommentarer:

 1. Kul med en ny blogg! Ska bli intressant att läsa kommande inlägg och få veta mer om din strategi och förutsättningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, det tycker jag med, jag ska titta in på din blogg också... Den har jag lyckats missa verkar det som! Kul att du titta in!

   Radera
 2. Castellum är ett givet basinnehav i en långsiktig portfölj. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, visst är det så! Därav införskaffandet i fredags! En av mina favoriter faktiskt, dividend champion!

   Tack för kommentar, läser din blogg med jämna mellanrum :)

   Radera