Sidor

lördag 4 juni 2016

Inköp till mig och min syster + utdelningar!

Ni som följer bloggen vet att jag i mitt senaste projekt tog tag i att försöka få min lillasyster intresserad i sin ekonomi. Detta görs genom att varje månad låta henne välja på ett par aktier som jag tycker är värda en flukt, som jag vet att hon känner igen av olika anledningar. Konceptet är lånat ifrån bloggaren z2036 som kör detta, fast med sina barn.

Förra månaden köpte hon Skanska, denna månaden var det dags för något nytt!
Valet föll på HM, kanske inte helt otippat. Jag gav henne information kring att aktien dykt ca. 50 kr på kort tid, och att det beror på att man haft dåliga resultat att uppvisa bland annat.
Hon tyckte det var ett klockrent köp eftersom att hon själv handlar där och tycker om butikerna. Eftersom jag lägger undan mellan 2-400 kr per månad åt henne, tills hon själv har en inkomst och kan bidra till detta projekt, så blev det en köporder på 1 st HM till kursen 256 kr.
Sakta men säkert ska det nog bli något utav detta också ska ni se! :-)
Syster kontoutveckling.

Utdelningar Maj 2016

Det har ju trillat in lite nysnö för min snöboll att plocka upp, se nedan!
Inga stora summor, men tillsammans med ett månadssparande på 13 000 kr och ett jäkla tålamod så kommer dessa en dag ge mig den frihet jag drömmer om. Ibland tänker man på hur seegt det går, och att man är lite snurrig i bollen som tror sig kunna slå sig hur löneslaveriet. Men så kommer ett månadsskifte, och heeela bloggosfären fylls av månadsrapporter och motiverande siffror... Då blir till och med jag sugen på att spara som aldrig förr! Tack för det ni, allihopa! :)

Inköp till mig själv då, sist men inte minst...

De utlandsköp jag gjort var 3 st Apple för 99,35 USD. Fick in nya iPhone SE som en valbar jobbtelefon och hade då en kollega som la vantarna på en. Jag tror att prestandan, storleken och priset är ett bra koncept inför sin satsning mot annat än västvärlden. Och därför hoppar jag på detta fina bolag, trots att jag själv inte kör iPhone ;) 

Inrikes vart det desto mer, en hel del röda dagar ledde till mycket köp samt något köp av en teckningsrätt för att jämna ut mina siffror vid Castellum-emissionen. Jag tankar som regel på i de företag som ligger rödast i innehavet, av naturliga skäl. 
Härnäst vill jag börja köpa i Investmentbolagen, t.ex. Investor & Kinnevik. Jag är övertygad om att dessa bolag levererar avkastning som jag själv aldrig kommer klara av att göra, och därför känns det givet att köpa dessa och även låta de väga ganska tungt i portföljen så småning om. Så inför nästa lön är det lite ditåt jag sneglar... 

6 kommentarer:

 1. 263 bagis utan att lyfta ett finger. 263 bagis utan att lyfta ett finger. 263 bagis utan att lyfta ett finger. 263 bagis utan att lyfta ett finger. 263 bagis utan att lyfta ett finger. 263 bagis utan att lyfta ett finger.....

  Repetera 30 gånger så blir du mer taggad. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Bra lösning, ska absolut köra på den! ;)

   Tack för tipset!

   Radera
 2. Vart har du tagit vägen? Hoppas allt är bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hallå,

   Jag är kvar, inte skrivit något själv bara... Ska nog försöka skriva lite snart, har inte vart så aktivt sparande under sommaren av diverse anledningar. Kanske är jag en så kallad säsongs-bloggare? :) Håll utkik, ska nog kunna komma ett inlägg snart! //U

   Radera
 3. Saknar uppdateringar. Är allt väl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att se att man faktiskt hade några läsare som brydde sig, gör det hela med att blogga värt den tid de tar.

   Hänvisar dig till svaret jag skrev ovan till PengarMoneyPengar! :)

   //U

   Radera