Sidor

lördag 7 maj 2016

Summering April 2016

April har gått och maj har redan hunnit starta innan jag satt mig ner och skrivit. Har hunnit jobba, vara/är sjuk och blivit en hel del aktier får jag väl säga! Tilldelning på OP, Utdelningar, Challenge of the Month, lön/sparande och allt det där... ja, vi tar oss en titt på månaden som gått!

Utgifter och inkomster

Sparande gick väl bra 16365 kr in på Avanza. 10 000 kr av det gick rakt till teckningen av OP, resten gick in i Inrikes portföljen, Utrikesportföljen och lillesyrrans portfölj. Får ju tillägga här att 16365 kr var ju nästan hela min lön, så jag tog 10 000 kr från krigskassan och lät de "vanliga" besparingarna fortsätta som vanligt istället. Så om man bortser från OP teckningen så sparade jag 6365 kr på Avanza och 6000 kr in på sparkontot, vilket är 12365 kr eller 70%. Helt klart godkänd siffra! 
Räknar vi in teckningen av OP så blir det 22365 kr eller drygt 127% hehe! 
Sparande = OK!

Utgifter har dominerats utav restaurang och krogbesök denna månad, inte helt okej. Men nu kan jag skippa det ett tag framöver för nu är jag nöjd, ibland måste man passa på liksom! :) 
Har även vart en del presenter till olika födelsedagar, mobilräkning, vaccin, osv. 
Har nu cirka 2,5k kvar att leva på tills nästa lön, borde inte vara några problem. Ska tanka bilen men i övrigt ser det lugnt ut.
Kan dock flagga för en stor utgifit på min bil som kommer, gissningen ligger på ca. 10 000 kr. Den är inlagd i budget och blir ingen överraskning i alla fall! 

Tilldelning Oscar Properties Pref B

Yes! Tecknade för 20 aktier och dem fick jag, mycket nöjd! :) 
Ni har säkerligen hört talas om denna unika Pref-serie redan eftersom de flesta nämnt de unika villkoren de erbjuder, framför allt kan man som ägare välja att lösa in aktierna för 500 kr/st under en månad varje år, och det bör enligt mig hålla kursen över denna nivå! 
Ska bli spännande, dessa aktier ger mig 700 kr mer varje år i utdelningar också, en sjujädrans ökning för mig! :)

Utdelningar under April 2016

April är som många vet en av de roligare månaderna att vara aktieägare i, då utdelningarna börjar trilla in. Visserligen drar jag inte in så stora belopp än, men det är kul att få realiserad vinst rakt ner på kontot ändå! Dessutom så ser jag ju de växa till nästa år förhoppningsvis!
April månads utdelningar har kommit från...
Har även fått 29 kr från HiQ, som inte syns ovan pga. att de inte har en utdelning på samma sätt :)
Under första veckan av maj har det dock trillat in en härlig summa, mycket tack vare Swedish Match!
Dessa återinvesteras tillsammans med slantarna från lönen som kommer om ett par veckor. Ingen brådska att få ut dessa pengar i arbete, de är så små så det gör ingen skillnad! :)

Challenge of the Month...

Ja detta är ju en tråkigare historia... Jag hade valt challenge för April och det var att gå ut på löprundor ett par gånger i veckan. Utan vidare bortförklaringar har jag inte gjort det mer än första 10 dagarna, fair and square! Jag har insett att jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att springa, inte ens #PrataPengar har hjälpt att lyssna på under turerna. 

Jag skulle behöva hitta ett motionssätt som tilltalar mig bättre, och jag tar jättegärna emot tips från er på nya träningssätt eller hur jag kan börja gilla löpning. Det är som någon tidigare sa i en kommentar en av de bästa investeringarna sett till avkastningen, löpning! 

Detta kommer såklart drabba mig nu när löpningseventet äger rum snart och jag är en skräckblandad ångest för vad jag ska göra nu... För sent för att träna helt klart, och det är ingen annans fel än mitt. Ska man släpa sig dit ändå, eller ska man dra på sig en snuva? ;) 

Hur som helst, ska faktiskt vara en dålig förebild och välja nytt mål eftersom jag i nuvarande form uppenbarligen inte klarar av att följa mina egna lovord om att gå ut och jogga. Så min nya Challenge of the Month kommer att vara något nytt, vad det blir vet jag inte än... Återkommer med detta :) 

Avslutningsvis, dagens goda gärning!

Stod i kassan på Ica då jag var och handlade lite grillkorv till dagens utflykt med polarna ut på sjön. Framför mig i kassan står två bröder gissar jag, en på kanske 4-5 år och en på kanske 6-7 år. Minstingen har plockat tre läskburkar, och räcker blygt över sin troligen mycket värdefulla 20-lapp till kassörskan. Kassörskan säger försiktigt att det saknas 4 kr, varav lillkillen kollar på storebrorsan som springer efter mamma för att hämta pengar. Men hon verkade vara långt borta då han sprang iväg en bra bit, så jag bestämde mig för att betala hans läsk och räckte över en till tjugolapp till kassörskan. Plockade även en påse åt honom då han höll på att stapla burkar i famnen, väldigt sött men dömt för att misslyckas. Jag fick ett glatt tack från både mamman, kassörskan och brorsorna vilket såklart var kul! Så små saker i det stora hela men man blir glad när man får chansen att hjälpa till så jag tar alltid chansen när jag kan. 

2 kommentarer:

  1. Tjääna :)

    Kul att se att det går bra för dig och grattis till ett mycket bra sparande. Det är riktigt kul att följa din resa mot friheten!

    Lycka till!

    SvaraRadera