Sidor

onsdag 27 januari 2016

2016 - Starten på allt

 


Detta är mitt första inlägg på min första blogg på mitt första ekonomisatsande år! Spännande! Okej, var börjar jag... Jag kan presentera min idé och mitt syfte här.

Tanken med en anonym blogg är att få dela med mig utav mina tankar och tips utan att låta min person påverka er läsare. Dessutom tycker jag det tillför lite spänning i läsningen! 

Meningen med bloggen är att hjälpa andra som, likt mig, ville börja spara genom aktier men inte visste hur man skulle börja. Jag och en vän pratade i sista året på högstadiet om det som kallades börsen och hur spännande det verkar vara, samt att vi borde läsa oss på hur man går till väga. Men längre än snack kom vi inte, inte på 4 år. Jag hann sluta gymnasiet innan jag tog första klivet, skapade ett konto hos en nätmäklare. 

Jag råkar vara ur den yngre generationen, och valde innan jag fyllt 20 år att jag ville påbörja min ekonomiresa för att hjälpa mitt framtida jag. Jag vill passa på att hjälpa andra i samma sits genom att dela med mig av min resa, därför kommer jag här dela med mig av allt jag lär mig under tiden. Ni kommer se glada, arga och ledsna inlägg, men allt är sanning och det är för att jag med all säkerhet kommer begå samma misstag som många andra, men jag kommer förhoppningsvis göra framsteg också! 

Som ni säkert gissat genom mitt valda publiceringsnamn så handlar mitt sparande om utdelningar... Detta har jag snappat upp från de bloggar jag läst, de föreläsningar om aktiestrategier jag deltagit i, och de vänner jag diskuterat med. Jag har helt enkelt fastnat för konceptet som följer med att investera i en maskin som sätter mina pengar i arbete för mig, istället för att jag ska arbeta för mina pengar. Självklart kommer mitt liv bestå av både och, inte minst eget arbete! 

Kommer försöka hålla alla framtida inlägg korta och koncisa, detta första inlägg blev en utstickare, då jag ville introducera mig ordentligt och låta alla veta vem och vad jag är. Kommer troligen lägga några inlägg i månaden, beror på vad som händer på börsen och i min egen portfölj. Jag tar gärna emot kommentarer, där ni kan skriva förslag eller annat som jag bör läsa! 

Tack och goda avkastning på er! 

"Not everyone will understand your journey and that's ok, it's not for them." - Att nörda sig på börsen är en resa man ofta får ta emot skratt för, men låt det ta tid och bevisa alla fel istället. Dagens citat! 

2 kommentarer:

 1. Kul med någon i sin egen ålder, önskar dig lycka till på resan :) återkom gärna med ett inlägg om vad målet är inställt på :)
  / MJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, vad kul att du hittat hit!
   Kommer komma upp ett inlägg nu i helgen är tanken, välkommen och tack detsamma MJ! :)

   Radera